Gravity Forms

Geplaatst op: - Laatste aanpassing:

Gravity Forms is één van de meest populaire WordPress plugins om uitgebreide en geavanceerde formulieren te maken. De plugin wordt veel gebruikt door ervaren WordPress gebruikers en webbureau’s maar is ook heel goed door beginners te gebruiken vanwege de handige drag en drop editor, duidelijke interface en uitgebreide documentatie. Op deze pagina vertellen we je meer over Gravity Forms en plaatsen we kortingsacties wanneer deze bij ons bekend zijn.

In de WordPress plugin bibliotheek kom je een scala aan plugins tegen welke als uitbreidingen dienen voor Gravity Forms en door de community gebouwd zijn, maar het zal je misschien opvallen dat Gravity Forms hier zelf niet tussen staat, dit komt doordat het een premium plugin is waarvoor je een licentie nodig hebt. Op de “Pricing” pagina van Gravity Forms kun je zien welke licenties ze hebben.

Waarom Gravity Forms?

Met de visuele editor van Gravity Forms maak je eenvoudig en zonder technische kennis formulieren aan, dit is handig bij websites waar er regelmatig nieuwe formulieren nodig zijn. Er zijn een heleboel velden waar je uit kunt kiezen zo heb je de standaard tekst-, aankruisvakjes- en keuzerondjes velden maar je hebt ook velden voor het uploaden van bestanden, accepteren van voorwaarden, verzendkosten enzovoorts. Met conditionele logica kun je bepaalde velden of teksten tonen gebaseerd op de gemaakte keuzes en berekeningen uitvoeren. Je kunt gepersonaliseerde e-mails sturen naar de verzenders en ontvangers van de inzendingen, alle inzendingen zien en inzendingen automatisch verwijderen, laatstgenoemde is handig voor de wet AVG.

Ontwikkelaars kunnen met de Gravity Forms hooks en REST API hun eigen logica bouwen en processen verder automatiseren. Zo zou je bestellingen en betalingen binnen een webwinkel kunnen afhandelen of gebruikers en sites aanmaken nadat er een formulier is ingevuld.

De populariteit van Gravity Forms

Met bijna 50 pagina’s aan plugin uitbreidingen in de WordPress plugin bibliotheek kun je wel zien dat deze plugin heel populair is. Maar wist je dat er zelfs bedrijven zijn ontstaan die zich volledig richten op het bouwen van uitbreidingen? Enkele voorbeelden zijn: Gravity Wiz, Gravity Kit en GravityWP. Dus mis je een bepaalde functionaliteit? Dan is het goed mogelijk dat je deze als uitbreiding kunt vinden.

Bedrijfsprocessen automatiseren met Gravity Flow

Zoals eerder genoemd is Gravity Forms erg sterk in het automatiseren van processen. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan is er ook nog Gravity Flow. Dit is een plugin van dezelfde makers als Gravity Forms (Rocketgenius Inc.) en een uitbreiding bovenop Gravity Forms, met deze plugin kun je processen van begin tot eind automatiseren.

Kortingsacties

Er zijn op dit moment geen kortingsacties voor Gravity Forms bij ons bekend.