WP Migrate DB Pro

Geplaatst op: - Laatste aanpassing:

WP Migrate (voorheen WP Migrate DB Pro) is dé populairste plugin om je WordPress data te migreren tussen verschillende omgevingen en websites. Verhuis of synchroniseer je database, mediabestanden, thema’s en plugins in een handomdraai en op een veilige manier. Op deze pagina vertellen we je meer over WP Migrate en plaatsen we kortingsacties wanneer deze bij ons bekend zijn.

Wat is WP Migrate DB Pro?

WP Migrate is een plugin waarmee je data kunt migreren tussen verschillende websites. Het wordt vaak gebruikt door webbureau’s om data op een veilige manier te migreren tussen lokale-, test- en productie omgevingen. Het heeft als voordeel dat ontwikkelaars altijd met de laatste versie van data kunnen werken op een lokale testomgeving en opdrachtgevers eerst op een testomgeving hun website kunnen vullen alvorens deze live gaat.

Door WP Migrate te gebruiken hoef je geen bestanden te exporteren en importeren maar maak je een connectie tussen websites, je geeft aan wat je wilt verhuizen en met één druk op de knop wordt de migratie gestart. De migratie is pas definitief wanneer het tellertje op 100 procent staat en kan daardoor niet tussentijds iets kapot maken. Daarnaast kun je backups maken en precies aangeven welke bestanden en zelfs welke database tabellen je wilt verhuizen. Bij het migreren van je database kun je ook aangeven of er bepaalde velden gewijzigd moeten worden, bijvoorbeeld website adressen.

WP Migrate is een product van Delicious Brains Inc. zij zijn een bekende partij in de WordPress gemeenschap en hebben nog een aantal andere plugins waaronder het populaire “Advanced Custom Fields”.

De voordelen

  • Migreren van database, media, thema’s en plugins op een veilige en snelle manier
  • Selecteer welke onderdelen en tabellen je wilt migreren
  • Synchroniseer alle of alleen nieuwe bestanden
  • Zoek en vervang data tijdens de migratie
  • Het aanmaken van backups
  • Multisite ondersteuning (migreer alle of enkele sites)
  • CLI ondersteuning

Kortingsacties

Er zijn op dit moment geen kortingsacties voor Migrate DB Pro bij ons bekend.